< p>

HostedXL heeft eerst een testomgeving voor ons gebouwd. De ervaringen uit die testperiode gaven ons vertrouwen in werken in de cloud.

Roel Snijders - Directeur, Snijders Hydrauliekslangen & Koppelingen

Voor veel bedrijven is switchen naar de cloud een hele stap. Gaat alles wel werken zoals het hoort? Kunnen we altijd en overal bij onze bestanden en applicaties? Snijders Hydrauliekslangen & Koppelingen maakt inmiddels naar volle tevredenheid gebruik van hosted werkplekken van HostedXL. Daar ging wel een minder goede ervaring met een andere leverancier aan vooraf.

Naar de cloud...

“Een jaar of 5 geleden besloten we met de 15 werkplekken in ons bedrijf naar de cloud te gaan. We hadden tot die tijd alles op een server in de serverruimte staan en wilden graag klaar zijn voor de toekomst”, vertelt Roel Snijders van Snijders Hydrauliekslangen & Koppelingen.

“Helaas bleek de partij die we hadden gekozen, niet te kunnen bieden wat wij nodig hebben. De werkomgeving was niet stabiel. Het ICT-bedrijf heeft alles geprobeerd op te lossen, maar kreeg het gewoonweg niet voor elkaar. Een familielid van een collega werkt bij HostedXL en zodoende hebben we HostedXL eens uitgenodigd om te komen praten, ruim voordat ons contract met het andere bedrijf afliep, zodat we genoeg tijd hadden om een juiste beslissing te nemen.”

Testomgeving

Bij HostedXL kreeg Roel wél meteen een goed gevoel. “HostedXL heeft eerst een testomgeving voor ons gebouwd, waarin alle software zit waarmee we werken en die we op de achtergrond een tijdje hebben laten meedraaien om te testen. De ervaringen die we in die periode op hebben gedaan, gaven ons weer vertrouwen in werken in de cloud.

Handelingen die in onze ‘oude’ cloud lang duurden, waren in de testomgeving zó gedaan. We hebben toen dus de keuze gemaakt om over te stappen naar HostedXL.”

Stabiel

Omdat de testomgeving al helemaal was ingericht, bestond de rest van de overstap uit het overzetten van data naar de cloud. “Dat heeft een weekend geduurd en op maandag konden we allemaal in onze nieuwe cloudomgeving werken”, vertelt Roel. “Het was echt een verademing hoe stabiel alles opeens was. Ook thuiswerken gaat nu veel beter dan voorheen.

Daarnaast is de snelheid veel hoger. Waar een YouTube-filmpje voorheen meer op een diavoorstelling leek, kunnen we nu weer gewoon naar afspeelbare filmpjes kijken.”

Alles onder één dak

Snijders is volledig overtuigd van de kwaliteit van HostedXL. “De telefonie hebben we via HostedXL naar de cloud gebracht en zodra ons contract voor glasvezel afloopt, brengen we ook dat bij HostedXL onder. Het is handig om alles onder één dak te hebben. Mocht iets niet werken, dan hoeven we niet uit te zoeken wie we moeten bellen. En er kunnen ook geen verschillende leveranciers naar elkaar gaan wijzen."

"Gelukkig komt het eigenlijk zelden voor dat ik naar de helpdesk van HostedXL hoef te bellen en áls het al een keer gebeurt, word ik goed en snel geholpen. Wij zijn dus erg blij met onze overstap!”

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten