Over HostedXL

Over HostedXL

Het bedrijf

HostedXL levert volledig beheerde cloud diensten op ICT gebied aan zakelijke klanten. Betrouwbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid staan daarbij centraal. Onze apparatuur staat in twee verschillende datacenters in Zuid-Holland. Hier zijn allerlei voorzieningen getroffen om de beschikbaarheid van onze diensten te garanderen.

Onze visie

In een wereld waar ICT steeds complexer wordt , willen wij eenvoud en gemak bieden met toegankelijke en betrouwbare cloud computing diensten. Hierbij is onze doelstelling klanten betrouwbare diensten te leveren die altijd en overal beschikbaar zijn tegen betaalbare kosten.

De diensten

De diensten van HostedXL zijn er op gericht om klanten te ontzorgen. Veel bedrijven hebben niet de middelen of de expertise in huis om hun ICT omgeving met de nieuwste technologie in te richten en te onderhouden. En dat juist in een tijd waarin bedrijven steeds meer verwachten op het gebied van snelheid, eenvoud en beschikbaarheid van hun automatisering. Wij zorgen voor de technologie, kennis en beschikbaarheid, zodat je zorgeloos kunt werken en bereikbaar bent!

ISO 27001 DigiTrust ISO 27001 logo

HostedXL is voorzien van een DigiTrust ISO/IEC 27001:2013 certificaat. Deze ISO 27001 certificering toont aan dat ons managementsysteem voldoet aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging.

De certificering is geldig voor het toepassingsgebied: “Het bieden van een IT-Platform (inclusief infrastructuur) vanuit een externe datacenter alsmede het voorzien in datacommunicatie, VoIP-, Wifi- en back-up-diensten.”

Datacenters  

Onze apparatuur staat in twee verschillende datacenters; het SmartDC in Rotterdam en het Greenhouse Datacenter in Naaldwijk. Hier zijn allerlei voorzieningen getroffen om de beschikbaarheid van onze diensten te garanderen, o.a. op het gebied van:

 • Stroom;
 • Koeling;
 • Brandbeveiliging;
 • Toegangscontrole;
 • Connectiviteit.

 

SmartDC

SmartDC lanceerde het Rotterdamse vlaggenschip in 2009 na een jaar ontwerpfase. De SmartDC: Dataport of Rotterdam faciliteit is gelegen in het monumentale Unesco kandidaat genoteerde Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

SmartDC staat bekend om zijn unieke suite concept met speciale suites per klant. Elke suite is een mini-datacenter met een eigen koeling, stroom onderbrekers, veiligheid en capaciteit uitgebouwd. Het vlaggenschip datacenter opereert 24 van deze suites. Deze datacenters zijn allemaal Tier-3 + met N +1 koeling, N +1 Uninterruptible Power Supplies (UPS), N +1 generatoren en twee transformatoren voor 23.000 Volt netvoeding voor een totaal van 12 MegaWatt (MW) energieverbruik. 

SmartDC datacenter

 

Greenhouse Datacenters

Het Greenhouse datacenter in Naaldwijk is ontworpen volgens de TIER-3 normen en is aangesloten op het energienetwerk van Westland Infra. Dit netwerk is aangelegd in een ring waardoor er via 2 gescheiden paden elektriciteit wordt gevoed aan het datacenter. De totale capaciteit van de stroomvoorziening die binnen wordt gebracht op de hoofdverdeler bedraagt 1600 KVA. Uiteraard wordt Greenhouse Datacenters gevoed met groene energie. 

De interne infrastructuur vanaf de hoofdverdeler is gerealiseerd via 2 gescheiden stroom circuits, de zogenaamde A en B feed. Beide feeds zijn ingericht in een no-break opstelling, wat inhoudt dat zij beide gebruik maken van gescheiden UPS systemen in combinatie met noodaggregaten in een N+1 opstelling. Bij uitval van het vaste net kunnen de UPS systemen het datacenter bij een volledige belasting voor ongeveer 10 minuten voorzien van stroom. In de tussenliggende periode starten automatisch de noodaggregaten die het datacenter voor een periode van 96 uren kunnen voorzien van stroom. Met toeleveranciers zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het tijdig aanleveren van extra diesel om een eventuele storingen voor een langere periode op te vangen.

De stroominfrastructuur richting de serverkasten wordt gefaciliteerd d.m.v. het Busbar systeem waarin de stroom afgezekerd wordt op 16 of 32 ampère.

 

Rondleiding? 

Wil je een bezoek brengen aan van deze datacenters? Neem dan contact met ons op en laat je overtuigen!

MVO

Foundation of the Angels

Foundation of the Angels

HostedXL is Guardian van The Foundation of The Angels. Dit is een stichting die mensen met het Angelman Syndroom wil helpen. Het Angelman syndroom is een genetische ziekte, welke ontstaat als een gedeelte van het chromosoom 15 niet actief is. De stichting wil kinderen met dit syndroom concreet helpen door hen te voorzien van de Pragmatic Organised Dynamic Display (PODD), waarmee ze, ondanks hun spraakbeperking, op een unieke en goede manier kunnen communiceren.

Stichting Roparun

Roparun logo

HostedXL sponsort Stichting Roparun met een Hosted Telefonie oplossing voor de telefonische bereikbaarheid van deze goede doelen organisatie. Stichting Roparun is de organisatie achter de bekende estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Voordelen HostedXL

 • Betrouwbare en hoogwaardige cloud diensten
 • Geen ‘one-size-fits-all’ maar oplossingen op maat
 • Scherpe én duidelijke tarieven
 • Persoonlijk contact en regionale aanwezigheid
 • Eigen servicedesk met snelle response
 • ISO/IEC 27001 gecertificeerd

Neem contact op

Wil je meer informatie over onze diensten? Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op en ontdek de voordelen van HostedXL.

Reseller worden?

Heb je interesse om reseller te worden? Neem dan direct contact op met HostedXL!

 • Referenties

  Toen bleek dat HostedXL dat soort zaken wél kon regelen, en we niet meer geld kwijt zouden zijn aan onze ICT en telefonie dan voorheen, hebben we besloten om de overstap te maken.    

  Mark Oldekamp
  Directeur, Oldekamp Medisch

  Mark Oldekamp
 • Referenties

  En ik denk dat ik uiteindelijk ook voordeliger uit ben door in de cloud te werken: er zijn immers geen servers meer die onderhouden moeten worden. Wij zijn dus erg tevreden over de hosted ICT-oplossing van HostedXL!

  Edwin de Groot
  Directeur, De Groot Metals

  Edwin de Groot
 • Referenties

  We zochten een professionele partij met een goede oplossing voor internet en telefonie.

  Jaap van Nieuwaal
  Eigenaar, Jaap Kaas & Lekkernijen

  Jaap van Nieuwaal
 • Referenties

  Gelukkig komt het eigenlijk zelden voor dat ik naar de helpdesk van HostedXL hoef te bellen en áls het al een keer gebeurt, word ik goed en snel geholpen. Wij zijn dus erg blij met de overstap!

  Roel Snijders
  Directeur, Snijders Hydrauliekslangen & Koppelingen

  Roel Snijders
 • Referenties

  Met de smartphone-app kan ik de vaste kantoortelefoon heel gemakkelijk naar mijn mobiele telefoon doorschakelen. Zo kan ik vanuit huis belletjes aannemen en deze doorzetten naar de betreffende chauffeur. Belt de chauffeur een klant terug, dan verschijnt ons algemene 085-nummer in het scherm. Dat straalt professionaliteit uit.

  André van Diejie
  Directeur, Safe2Drive

  André van Diejie
 • Referenties

  Servers staan bij HostedXL veel veiliger dan in de gemiddelde bezemkast. Bovendien zijn zij veel beter in staat om verbindingen dicht te houden en beschikken zij over de juiste kennis om de veiligheid van de data te kunnen garanderen.

  Marco Verbeek
  Directeur, Synto

  Marco Verbeek
 • Referenties

  We betalen een vast bedrag per maand en onze systemen zijn altijd up-to-date. Het is prettig dat je op dit gebied volledig ontzorgd wordt. Wij zijn liever met onze eigen business bezig, dan met het beheren van computers.

  Danny Reedijk
  Directeur, van De Zaag

  Danny Reedijk
 • Referenties

  In het verleden was ik soms wel één dag in de week bezig met ICT beheer. Denk aan het opsporen en oplossen van foutmeldingen, het doorvoeren van updates en wijzigingen en onderhoud. Noodzakelijk, maar ik kan mijn tijd beter besteden.

  Martin Selling
  Bedrijfsleider, Qualm Aannemingsbedrijf

  Martin Selling
 • Referenties

  Bres Accommodaties maakt gebruik van Hosted Telefonie en Hosted ICT. Twee onmisbare schakels. Informatie is beter toegankelijk en inzichtelijk, waardoor we beter kunnen communiceren én samenwerken.

  Ernst-Jan Klein
  Directeur, Bres Accommodaties

  Ernst-Jan Klein
 • Referenties

  We waren op zoek naar een moderne en kostenbesparende oplossing op het gebied van telefonie. Onze scholen hadden allemaal een eigen telefonieomgeving. Hierdoor was de bereikbaarheid niet optimaal en waren de beheerskosten hoog. De zoektocht richtte zich op een overkoepelend, flexibel systeem, waarbij we wel de lusten en niet de lasten hebben. Hosted Telefonie is de perfecte oplossing.

  Jan Buurkes
  ICT Manager, Purmerendse ScholenGroep

  Jan Buurkes
 • Referenties

  Wij hebben zes vestigingen in Nederland en de wens was om beter onderling met elkaar te kunnen communiceren. We hadden al een IP-VPN verbinding tussen alle vestigingen. Hierdoor kunnen we beveiligd met elkaar communiceren binnen één en hetzelfde netwerk. Via dit netwerk kunnen we nu ook met elkaar bellen door middel van Hosted Telefonie.

  Maarten van der Linden
  Hoofd IT, HKS Metals

  Maarten van der Linden
 • Referenties

  Samen met HostedXL is er voor een goede oplossing gezorgd door over te stappen naar de Cloud. Als we dit nu niet gedaan hadden, dan hadden we over vijf á zes jaar weer dezelfde problemen gekregen.

  Martijn van Egmond
  Adjunct-directeur, Van Valen Groep

  Martijn van Egmond
 • Referenties

  Van een server op locatie tot glasvezel, van een goede firewall naar thin clients, van beheer en back-up naar Hosted Telefonie. En nu hebben we bijna alle diensten van HostedXL en we zijn er heel erg blij mee.

  Bas Versluis
  Mede-eigenaar, Handelsonderneming A. Versluis

  Bas Versluis
 • Referenties

  Met IP VPN hebben wij een gescheiden netwerk en kunnen we ons verantwoorden naar de kassaleverancier. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.

  Bonne den Hoed
  Systeembeheerder, Estafette Odin

  Bonne den Hoed
 • Referenties

  Met Hosted ICT is onze IT omgeving altijd up-to-date, maximaal beveiligd en uitstekend beschikbaar. Bovendien hebben we nu geen onverwachte kosten en nare verrassingen meer. Kennis van zaken en meedenkend, dat maakt HostedXL voor ons een ideale partner.

  Tim Both
  Directeur, Schoonmaakbedrijf Both

  Tim Both
 • Referenties

  Voor VRR is een stabiel communicatieplatform uiterst belangrijk. Met Hosted Telefonie van HostedXL zijn we verzekerd van een uitstekende bereikbaarheid. Dat geeft een veilig en gerust gevoel. Daarnaast kunnen we altijd rekenen op een goede service.

  Maurice de Winter
  Telecombeheerder, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)

  Maurice de Winter
 • Referenties

  De performance van onze oude IT infrastructuur was onvoldoende. Nu werken de kantoormedewerkers naar tevredenheid met Hosted ICT van HostedXL. Een perfecte migratie dankzij goede communicatie en deskundig projectmanagement.

  Rinus Verheij
  Directeur, Rijless Rijopleidingen

  Rinus Verheij
 • Referenties

  Door de overstap naar Hosted Telefonie van HostedXL besparen wij aanzienlijk op ICT-kosten. Ik betaal een vast bedrag per maand en hier zitten ook de kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en mutaties in.

  Bram van der Linden
  Directeur, SPP Services

  Bram van der Linden

Bedrijven die u voorgingen