< p>

Zo richt je je bedrijf een stuk duurzamer in

27-03-2019

Duurzaam ondernemen is meer dan het beperken van papierverbruik of het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn diverse andere manieren om je bedrijf een groener tintje te geven. Een 5-tal tips waarmee je dit kunt bereiken.

1. Ondersteun mobiel werken 

Mobiel werken draagt niet alleen bij aan de flexibiliteit en tevredenheid van je medewerkers. Deze werkwijze pakt ook gunstig uit voor het milieu. Doordat woon-werkverkeer afneemt wordt de CO2-uitstoot bijvoorbeeld al snel verlaagd. Wanneer er binnen je bedrijf meer gebruik wordt gemaakt van mobiele werkplekken zal er minder ruimte nodig zijn binnen je kantoor. Hierdoor kan er bespaard worden op gas, water, stroom en licht. 

2. Apps maken samenwerking op afstand mogelijk 

Apps spelen een belangrijke rol bij mobiel werken. Voor iedere zakelijke activiteit is er tegenwoordig wel een app beschikbaar, van productiviteit tot communicatie. Er zijn talloze apps die samenwerken op afstand beter mogelijk maken, zoals Office 365 en Skype for Business. Daardoor kan er flink worden bespaard op woon-werkverkeer en kantoorruimte, wat de duurzaamheid verder ten goede komt. 

3. Maak gebruik van duurzame mobiele devices 

Veel mobiele apparaten worden door regulering en wettelijke regelgeving steeds energiezuiniger. Ook worden veel devices vervaardigd uit duurzame materialen, waardoor de belasting op grondstoffen lager wordt. Daarnaast zijn er devices op de markt die dankzij meerjarige updates en toekomstbestendige hardware minder snel hoeven te worden vervangen. Een goed voorbeeld is de Enterprise Edition-variant van de Samsung Galaxy S10. 

4. Kies voor een managed werkplek 

De afname van werkplekken als dienst draagt bij aan een gunstigere product lifecycle. Oude of overbodige devices worden door de leverancier verwerkt en blijven zo niet rondslingeren in opbergruimtes. Voor een vast bedrag per maand wordt ervoor gezorgd dat alle apparaten binnen je bedrijf voorzien zijn van de laatste updates. Dat verbetert de functionaliteit en levensduur van devices. Daarnaast worden de apparaten aan het eind van hun levensduur door de leverancier gerecycled. 

5. Automatiseer je processen 

Het automatiseren van bedrijfsprocessen leidt tot een duurzamere onderneming en efficiëntere processen. Met het Internet of Things worden gegevens gedeeld tussen apparaten die verbonden zijn met elkaar. Door middel van deze uitwisseling van gegevens wordt de werking en status van systemen inzichtelijk gemaakt. Hierdoor kunnen processen optimaal worden ingericht. Denk aan het efficiënt inplannen van het aanvullen van magazijnvoorraden, waardoor minder transportbewegingen ontstaan. Een ander voorbeeld is automatische uitschakeling van de verlichting op kantoor bij een lage bezetting.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten