< p>

Zo haal je het meest uit je zakelijke internet!

18-03-2019

Zakelijk kun je tegenwoordig kiezen uit diverse soorten internetverbindingen; een supersnelle mobiele 4G-verbinding op je smartphone, en draadloos of bekabeld internet op kantoor. Handig, want internet is tenslotte een belangrijke factor in je productiviteit en bereikbaarheid. Maar hoe haal je nu het maximale uit je internetverbindingen? Wij geven je een aantal tips.

Zakelijk internet

Optimaliseer je wifi-netwerk 

Maak je op kantoor gebruik van wifi? Dan kun je met een paar simpele handelingen de functionaliteit en stabiliteit verbeteren. Belangrijk is om de firmware van je router te updaten. Updates dichten kwetsbaarheden in de firmware, waardoor deze functioneel en veilig blijft.

Merk je dat je wifi niet altijd even stabiel is? Kijk dan eens of je de router kunt verplaatsen naar een plek die minder storingsgevoelig is. Zet de router liever niet achter een betonnen muur of in de meterkast. Dat is vaak niet erg bevorderlijk voor je signaal. Een andere manier om de signaalsterkte te verbeteren is door gebruik te maken van wifi-versterkers. Daarmee verbeter je eenvoudig de dekking in je kantoor.

Kies de juiste mobiele databundel 

Voor veel zakelijke gebruikers is de smartphone het meest gebruikte apparaat tijdens de werkdag. Dagelijks gebruiken we diverse soorten apps die ons bereikbaar en productief houden. Supersnel 4G-internet zorgt daarbij voor de beste mobiele ervaring. Om daar zoveel mogelijk voordeel uit te kunnen halen is het wel belangrijk dat je databundel groot genoeg is. Ga je namelijk over je bundel, dan kun je te maken krijgen met trager internet of hogere kosten.

Het is verstandig om regelmatig je mobiele dataverbruik te meten en te kijken of je abonnement nog bij je past. Op die manier bereik je de ideale balans tussen kosten en behoefte. 

Kies voor glasvezel 

Maak je veel gebruik van apps en zware datatoepassingen, of ben je van plan in de toekomst verder te digitaliseren? Dan is het verstandig te kiezen voor glasvezel. De reden is simpel; met glasvezel beschik je over meer dan genoeg bandbreedte voor al je digitale processen. Meerdere apps tegelijk gebruiken? Met glasvezel is dat geen enkel probleem. Je profiteert van zeer snelle up- en downloadsnelheden, die altijd gelijk aan elkaar zijn.

Bovendien is glasvezel nagenoeg storingsongevoelig. Daardoor blijf je productief en bereikbaar. Kies je voor glasvezel, dan kies je voor een toekomstbestendige oplossing voor je organisatie.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten