< p>

Zo creëer je als IT-beheerder de ideale moderne werkplek

19-10-2018

Mobiel werken lijkt het toverwoord te zijn binnen veel organisaties. Terecht, want het laat medewerkers en organisaties hun taken en processen slimmer invullen. Mobiel werken is echter geen simpele kwestie van het uitdelen van laptops en smartphones. Een succesvolle inzet van deze werkwijze begint bij een doordachte opzet van de mobiele werkplek. Een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Houd je collega’s bereikbaar 

Altijd en overal bereikbaar zijn is tegenwoordig erg gemakkelijk. De smartphone is natuurlijk het eerste device dat te binnen schiet. Maar ook hosted telefonie, vast-mobiel integratie en Unified Communications zijn populaire zakelijke communicatiemethodes. Hiermee kunnen collega’s altijd bereikbaar zijn, ongeacht welk device ze gebruiken of waar zij zich bevinden.

Kies de juiste productiviteitstools 

Apps in de cloud bieden je collega’s altijd en overal toegang tot zakelijke informatie. Kies daarom de apps waarmee je collega’s optimaal productief kunnen blijven. Denk aan het gebruik van Office 365 als alternatief voor het traditionele Microsoft Office-pakket, of een Dropbox-omgeving voor de opslag van bestanden.

Bied hardware op maat 

Medewerkers werken pas echt productief en veilig als zij beschikken over mobiele devices die bij hen passen. Zo verlaag je de leercurve en verhoog je de productiviteit. Bovendien voorkom je dat medewerkers privédevices gebruiken voor zakelijke doeleinden, wat niet altijd even veilig is.

Maak afspraken rondom support inzichtelijk 

Mobiele medewerkers kunnen vaak niet meteen langskomen in het geval van verlies, diefstal of schade met betrekking tot mobiele devices. Ze zouden echter wel moeten weten wat ze moeten doen in deze gevallen. Zorg ervoor dat ze deze incidenten bij je melden, zodat jij gepaste actie kunt ondernemen. Denk aan het simpelweg registreren van de schade, of het blokkeren en wissen van devices via mobile device management. 

Benader IT vanuit strategisch perspectief 

Door moderne werkplekken as a service af te nemen heb je zelf geen omkijken naar zaken als configuratie, support, beheer en beveiliging. Dat kan een flinke tijdsbesparing opleveren. De vrijgekomen tijd kun je gebruiken voor meer strategische zaken. Bijvoorbeeld om te kijken hoe IT kan bijdragen aan het behalen van zakelijke doelstellingen op de lange termijn.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL ICT

  • Altijd en overal beschikbaar
  • Incusief beheer, onderhoud en support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen
  • Veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters