< p>

Wifi: ruggengraat van de moderne werkplek

27-08-2018

Bedrijven geven steeds vaker de voorkeur aan wifi voor het verbinden van devices met het bedrijfsnetwerk. Dit heeft te maken met de veranderende manier van werken, die steeds flexibeler en mobieler wordt.

Verbinder van de moderne werkplek

Bijna de helft van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat hun medewerkers tegen 2020 vooral wifi zullen gebruiken om verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. Steeds meer organisaties kiezen voor een flexibelere invulling van de werkplek. Zij zien dat deze flexibiliteit uiteindelijk leidt tot een betere dienstverlening naar de klant. Het gebruik van mobiele devices zoals tablets, laptops en smartphones neemt daarom nog steeds toe.

Wifi zorgt daarbij voor draadloze verbinding met het bedrijfsnetwerk. Deze ontwikkelingen leiden tot hoge investeringen in sterke en stabiele wifi-netwerken, melden de onderzoekers. 

Veel aandacht voor veiligheid

Sterke beveiliging staat bij veel organisaties bovenaan de agenda. Zij zijn zich zeer bewust van de risico’s die slechte beveiliging met zich meebrengt; kwetsbare wifi-netwerken zijn erg geliefd onder cybercriminelen. Zij kunnen deze misbruiken voor het onderscheppen van gevoelige data. Deze datalekken kunnen serieuze financiële gevolgen hebben en zijn bovendien schadelijk voor het bedrijfsimago. Veel organisaties zijn dan ook van plan om hier de komende 12 maanden flink in te investeren. 

Ruimte voor innovatie

Ook innovatie is populair onder de ondervraagde bedrijven. Zo zal 77% van de nieuw aangeschafte routers gebruikmaken van de nieuwe wifi-standaard 802.11ax. Deze standaard verhoogt de snelheid en verbetert de capaciteit van het netwerk.

Daarnaast geeft een kwart van de respondenten aan Internet of Things (IoT)-devices aan het netwerk te willen toevoegen. Het IoT biedt veel nieuwe kansen voor het automatiseren van processen, zoals voorraadbeheer en het in- en uitschakelen van verlichting en verwarming. Er wordt dus veel moeite gedaan om wifi-netwerken te laten aansluiten bij de steeds flexibelere manier van werken.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL internet

  • Ruime keuze in type verbindingen, overboekingen, SLA’s
  • Scherpe tarieven
  • Geschikt voor realtime toepassingen
  • Hoge dekkingsgraad
  • Volledig beheerd (indien gewenst)