< p>

Werken in de cloud laat je tijd besparen

15-11-2019

Cloudoplossingen nemen in snel tempo de rol van traditionele software over. Logisch, want ze stellen je in staat altijd en overal te werken. Bovendien laten deze oplossingen je al snel veel tijd besparen. Dat draagt bij aan je productiviteit en een efficiëntere werkwijze. Met deze vijf tips profiteert ook jouw organisatie snel van deze voordelen.

5 tips voor werken in de cloud

Kies de juiste tools

Zomaar switchen naar de cloud is weinig zinvol. Eerst zul je moeten bepalen op welke gebieden de overstap naar de cloud meerwaarde oplevert. Het is verstandig om hierover specialistisch advies in te winnen. Je kunt vaak op meer facetten van je bedrijfsvoering efficiëntie behalen dan je vooraf misschien denkt. Zo kies je snel de juiste cloudoplossingen voor jouw specifieke situatie en verhoog je in korte tijd je productiviteit.

Benut de laatste updates

Cloudoplossingen worden regelmatig door de provider van updates voorzien. Deze updates verhogen de veiligheid en voegen dikwijls nieuwe functionaliteiten toe. Daardoor ben je in staat taken nog sneller en veiliger uit te voeren. Een eenvoudige manier om slimmer te werken.

Hanteer een uniforme werkwijze

Een uniforme werkwijze zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier van de oplossingen gebruikmaakt. Dat leidt tot standaardisatie, waardoor processen veel sneller worden ingevuld. Hiermee kan opnieuw een waardevolle efficiëntieslag worden behaald.

Maak gebruik van de helpdesk

Na de invoering ervan kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je vragen hebt over je cloudoplossing. Denk aan vragen rondom bepaalde functionaliteiten of het oplossen van problemen. Kies daarom voor een cloudoplossing van een provider met een helpdesk. Zo hoef je deze vraagstukken niet zelf op te lossen en blijft je productiviteit hoog.

Integreer de oplossing waar mogelijk

Veel cloudoplossingen werken tegenwoordig prima samen. Zo kun je vaak je urenregistratie integreren met je boekhoudprogramma. Ook de koppeling van hosted telefonie met je crm-tool is een goed voorbeeld. Je hoeft nieuwe informatie daardoor maar één keer in te voeren. Daarmee behaal je tijdwinst en verminder je de kans op menselijke fouten.

Meer weten of advies?

Wil je weten op welke gebieden de overstap naar de cloud voor jou een meerwaarde oplevert? Neem dan contact op met HostedXL. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten