< p>

Toekomstbestendig internet geeft zakelijke meerwaarde

24-04-2019

Meer dan ooit speelt het internet een bepalende rol in de werkwijze van bedrijven en organisaties. Snelle en stabiele verbindingen bieden de juiste ondersteuning voor het verwerken van de toenemende hoeveelheid data. Dat geldt voor zowel de vaste als de mobiele werkplek. Een overzicht van de meerwaarde van internet in de zakelijke praktijk.

Zakelijk internet

De vaste werkplek: glasvezel

Er is tegenwoordig ruime keuze uit internetverbindingen voor de vaste werkplek. Glasvezel sluit echter het best aan bij de digitaliseringstrend. Hiermee profiteren organisaties van supersnel, schaalbaar en stabiel internet. Snelheden van 1 Gbit/s kunnen makkelijk worden behaald.

Multitasken en het gebruik van cloudoplossingen zoals VoIP en Office 365 zijn daardoor geen enkel probleem. Glasvezel vormt daarmee dé oplossing voor organisaties om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van digitalisering. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 

De mobiele werkplek: 4G- en 5G-breedbandinternet 

Ook de mobiele professional kan tegenwoordig profiteren van supersnel internet voor zijn smartphone en laptop. Dat is te danken aan de zeer hoge 4G-dekking in Nederland. Dit type mobiel breedband maakt het mogelijk altijd en overal productief en bereikbaar te zijn. Supersnel multitasken en optimaal flexibel werken? Met 4G beschik je over meer dan genoeg snelheid en stabiliteit.

In de nabije toekomst zal 4G worden opgevolgd door 5G, dat een nog snellere gebruikservaring biedt. Die techniek zit nu nog in de ontwikkelfase, maar de eerste devices met 5G-ondersteuning zijn al op de markt. De Samsung Galaxy S10 is daarvan een voorbeeld. 

Zo kies je snel de juiste oplossing 

Natuurlijk wil je zeker weten dat je zowel op het gebied van vast als mobiel internet direct de juiste keuze maakt. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Ga eerst eens na waar je nu zoal je vaste internetverbinding voor gebruikt en wat je plannen zijn voor de toekomst. Ben je bijvoorbeeld van plan om een digitaliseringsslag te maken, of te gaan werken met andere zware datatoepassingen?

Datzelfde geldt voor je mobiele bundel. Wil je mobieler gaan werken? Welke apps heb je daarvoor nodig, en wat verbruiken die aan data? Vragen die je helpen bij het vinden van een optimale balans tussen gebruik en kosten. Het inschakelen van specialistische hulp van onze adviseurs zorgt ervoor dat deze vragen op basis van maatwerk worden ingevuld.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL internet

  • Ruime keuze in type verbindingen, overboekingen, SLA’s
  • Scherpe tarieven
  • Geschikt voor realtime toepassingen
  • Hoge dekkingsgraad
  • Volledig beheerd (indien gewenst)