< p>

Steeds meer data verhuist naar de cloud

03-01-2019

Een kwart van alle zakelijke data is ondergebracht in de cloud. Dat blijkt uit recent onderzoek. Organisaties hebben steeds meer vertrouwen in de beschikbaarheid en veiligheid die de cloud kan bieden. Dat is ook niet zo gek; de cloud sluit perfect aan bij onze steeds flexibelere manier van werken.

cloud computing

Groeiende populariteit 

Het onderzoek toont aan dat de cloud nog altijd op een groeiende populariteit kan rekenen. Zo geeft 2/3 van de respondenten aan dat zij binnen 2 jaar over zullen stappen naar een hybride cloudmodel.

Ook de keuze met betrekking tot cloudvormen lijkt steeds diverser te worden. Zo bevindt 34% van de data zich in een hybride cloudvorm. Hierbij worden onderdelen van de publieke en private cloud gecombineerd. Deze vorm wordt vaak gekozen omdat organisaties hierbij hun cloudoplossingen flexibel kunnen indelen. Die vrijheid in indeling stelt hen bijvoorbeeld in staat rekenkracht te optimaliseren, of data extra veilig op te slaan. 33% van alle cloudprojecten is gebaseerd op oplossingen die volledig in de cloud zijn gehost. Daarnaast is 23% van de projecten een vorm van Software-as-a-Service.

Eenvoudig oplossen van uitdagingen 

Toch lopen organisaties nog weleens tegen obstakels aan wanneer zij over willen stappen naar de cloud. Zo is 37% van de organisaties bang voor netwerkproblemen die de productiviteit flink kunnen schaden. Een ander bekend obstakel is een gebrek aan adequate kennis met betrekking tot beheer en prestatie.

Deze uitdagingen kunnen echter vrij eenvoudig worden opgelost door te kiezen voor Software-as-a-Service. Hierbij wordt de volledige cloudomgeving afgenomen als dienst. Organisaties hebben daarbij zelf niet te maken met zaken als implementatie, beheer en beveiliging. Het zorgt voor een ruime beschikbaarheid van de cloudomgeving, waardoor productiviteit en continuïteit gewaarborgd blijft. 

De cloud maakt organisaties toekomstbestendig 

Overstappen naar de cloud is tegenwoordig geen optie meer, maar een voorwaarde om competitief te blijven. De cloud stelt organisaties namelijk in staat om flexibel in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Je collega’s hebben bijvoorbeeld overal toegang tot bestanden en apps. Zij kunnen daardoor plaatsonafhankelijk werken. Daardoor wordt hun bereikbaarheid vergroot. Dat is goed voor de dienstverlening naar de klant én voor de algehele productiviteit.

Bedrijven die niet meebewegen met deze ontwikkelingen zullen die mate van dienstverlening niet kunnen bieden en dit uiteindelijk merken in hun business. Door over te stappen naar de cloud ben je goed voorbereid op de zakelijke praktijk van morgen.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL ICT

  • Altijd en overal beschikbaar
  • Incusief beheer, onderhoud en support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen
  • Veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters