< p>

Hoe mobiel werken kan bijdragen aan een duurzame organisatie

07-06-2019

Innovaties op het gebied van zakelijke IT zorgen ervoor dat mobiel werken steeds makkelijker en productiever uitgevoerd kan worden. Naast productiviteit kan mobiel werken echter ook leiden tot duurzaamheid. Een aantal voorbeelden van hoe mobiel werken bijdraagt aan meer duurzaamheid en lagere operationele kosten. 

Mobiel werken duurzaamheid

Minder vervoersbewegingen 

Dat mobiel werken steeds populairder wordt behoeft eigenlijk geen verdere introductie meer. Mobiel werken is niet alleen goed voor de productiviteit en concentratie van de werknemers, maar het is ook goed voor het milieu. Wanneer 20% van de werknemers 2 dagen in de week thuis werkt wordt er jaarlijks al 3,5 miljard minder kilometers gemaakt met de auto.

Dat is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook voor je operationele kosten. Je medewerkers gaan efficiënter met hun tijd om, waardoor ze netto productiever zijn. Ook leidt het maken van minder kilometers vanzelfsprekend tot lagere reiskosten. 

Locatie-onafhankelijk vergaderen 

Ook communicatie op afstand draagt bij aan duurzaamheid. Oplossingen als hosted telefonie, vast-mobiel integratie en videovergaderen maken dit mogelijk. Deze oplossingen zijn beschikbaar in app-vorm, waardoor ze overal kunnen worden gebruikt.

Je hebt bovendien maar één nummer voor zowel vast als mobiel. Hierdoor heb je genoeg aan één telefoon, waardoor het totaalaantal apparaten vermindert, en daarmee ook het gebruik van grondstoffen. Door het inzetten van videovergaderen wordt het makkelijker om meetings en trainingen op afstand gestalte te geven. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om onnodige kilometers te maken met de auto. 

Lagere bezettingsgraad 

Naast thuiswerken kunnen bedrijven ook kiezen voor flexplekken binnen de organisatie. Zo kan worden geanticipeerd op de te verwachten bezettingsgraad. Wanneer er onbezette ruimtes zijn kunnen deze afgesloten worden en kan bespaard worden op zaken zoals energiekosten, huur en catering.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL ICT

  • Altijd en overal beschikbaar
  • Incusief beheer, onderhoud en support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen
  • Veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters