< p>

Het verschil tussen koper (DSL) en glasvezel internet

06-09-2019

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens en bedrijven heeft inmiddels toegang tot glasvezelinternet. Hiermee kan er meer data tegelijkertijd worden verstuurd dan met welk ander netwerk dan ook. Bij glasvezel wordt er gebruikgemaakt van licht als transportmiddel voor het signaal. Dit in tegenstelling tot koper, waarbij er gebruik wordt gemaakt van stroomimpulsen.

DSL en glasvezel internet

Snelheid glasvezel

De snelheid van internetverbindingen wordt weergegeven in megabit per seconde. Tegenwoordig ligt de standaard downloadsnelheid voor zowel glasvezel als koper rond de 50 Mb/s en de uploadsnelheid rond 5 Mb/s. Een snelheid die ideaal is voor het checken van je zakelijke social media profielen op je telefoon en om te videobellen met je klanten in het buitenland.

Wil je veel en grote bestanden downloaden en met meerdere apparaten tegelijk online zijn? Dan kun je misschien wel een hogere internetsnelheid gebruiken. Op dit moment is het met glasvezel mogelijk om een downloadsnelheid van 500 Mb/s te behalen. Het grootste voordeel van glasvezel is dat je een gegarandeerde snelheid hebt. Zelfs als je met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikmaakt van WiFi.

Snelheid koper

De maximale internetsnelheid dat per adres gehaald kan worden via ADSL, is afhankelijk van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale gevestigd bent, hoe sneller je internet is. De afgelopen jaren heeft KPN echter niet stilgezeten. Vroeger kon je met klassieke ADSL maximaal 20 Mb/s halen. Door moderne technieken zoals VDSL en Vectoring is het nu mogelijk om tot 100 Mb/s te halen, afhankelijk dus van jouw locatie tot de wijkcentrale.

VDSL kan over korte afstanden verzonden worden, hier gebruik je aparte kasten voor die nog dichter bij het huis staan. Met Vectoring wordt ruis gescheiden van signaal, waardoor het signaal versterkt. Vectoring wordt dus ingezet in een wijkcentrale en helpt de snelheid verbeteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de beste internetverbinding voor jouw bedrijf? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL internet

  • Ruime keuze in type verbindingen, overboekingen, SLA’s
  • Scherpe tarieven
  • Geschikt voor realtime toepassingen
  • Hoge dekkingsgraad
  • Volledig beheerd (indien gewenst)