< p>

Digitalisering versterkt vraag naar Security-as-a-Service

03-09-2018

Zakelijk wordt er steeds meer geïnvesteerd in beveiligingsmaatregelen. Dat meldt marktonderzoeksbureau Gartner op basis van eigen onderzoek. Dat komt met name door de GDPR, die privacyregels strenger heeft gemaakt. In combinatie met toenemende digitalisering zal de focus op beveiliging van data en privacy alleen maar groeien. Security-as-a-Service-diensten zijn daarbij steeds meer in trek.

Meer budget voor beveiliging 

In het onderzoek meldt Gartner dat de wereldwijde uitgaven voor IT-beveiliging in 2018 met 12,4% groeiden ten opzichte van 2017. Ook voor de komende jaren wordt een flinke groei op dit gebied verwacht. Zo zal het beschermen van privacy een steeds grotere hap uit het IT-budget van organisaties nemen.

De ontwikkelingen zijn een gevolg van de inwerkingtreding van de GDPR in mei 2018. Deze wetgeving heeft regels rondom het verwerken van data een stuk strenger gemaakt. Overtredingen kunnen bestraft worden met forse boetes. Gartner meldt aanvullend dat veel organisaties een gebrek aan kennis hebben waar het gaat om beveiliging. Ook dit speelt een belangrijke rol in de stijging van de uitgaven. 

Uitbesteden beveiliging steeds populairder 

Beveiliging wordt steeds minder vaak zelf ingeregeld door organisaties. Dat heeft deels te maken met de digitale transformatie; het beveiligen van cloud-, IoT-, en SaaS-oplossingen vereist specifieke kennis. Dat maakt het voor organisaties vaak lastig om dit zelf te beheren. Het aantrekken van gespecialiseerd personeel en het verbeteren van kennis kan algauw een dure grap worden.

Gartner voorspelt dan ook dat Security-as-a-Service tegen 2020 goed zal zijn voor 50% van de totale uitgaven aan beveiliging. 

De voordelen van uitbesteed beheer 

Dat het uitbesteden van beveiliging steeds populairder wordt is niet zo gek. Het biedt namelijk veel zakelijk voordeel. Organisaties hoeven niet zelf meer te investeren in kennis. Voor een vast bedrag per maand profiteren zij van de expertise van specialisten. Alle werkzaamheden worden de organisatie daarbij uit handen genomen. Updates worden automatisch uitgerold, waardoor organisaties doorlopend sterk beveiligd zijn tegen de meest recente dreigingen. Organisaties kunnen zich zo zorgeloos focussen op hun kerntaken.

Meer weten?

Wil je meer weten over Security-as-a-Service en de mogelijkheden die HostedXL daarin biedt voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, bel 0186-744 022.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL beveiliging

  • 24/7 veilig online werken
  • Incusief beheer en onderhoud
  • Betrouwbare support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen