< p>

5 toepassingen waarbij glasvezel het verschil maakt

28-05-2019

Het aantal online diensten waar we zakelijk gebruik van maken neemt steeds verder toe. Daardoor groeit ook de hoeveelheid digitale data in snel tempo. Om al die data te kunnen verwerken is een goede internetverbinding noodzakelijk. Kies je voor glasvezel, dan kies je voor een toekomstbestendige verbinding.

Werkplekken in de cloud 

Glasvezel is een goede keus als je over wilt stappen van vaste werkplekken naar werkplekken in de cloud. Je maakt hierbij de overstap van software naar apps. Het gebruik van apps zorgt voor een hoger dataverbruik.

Glasvezel kan die datagroei moeiteloos voor je hele organisatie opvangen. Het up- en downloaden van data binnen de cloud gaat even snel, waardoor je optimaal productief kunt werken. Zo profiteer je van de voordelen van mobiele werkplekken en loop je niet tegen beperkingen aan.

Multitasken

Multitasken kan je werkdag een stuk productiever en efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan het tegelijk gebruiken van je Office 365- en hosted telefonie-app. Het is dan wel wenselijk dat je alle apps zonder onderbrekingen kunt gebruiken. Met glasvezel is dat perfect mogelijk. De hele organisatie kan naar hartenlust multitasken, zonder concessies. Handig, want zo halen jullie het optimale uit de werkdag. 

Unified Communications 

Unified Communications-apps bundelen diverse communicatievormen in één interface. Denk aan bellen, chatten en mailen. Ook zwaardere toepassingen, zoals videovergaderen, zijn er onderdeel van. Al met al kost het gebruik ervan veel data, zeker als de hele organisatie gebruikmaakt van dit soort oplossingen. Glasvezel zorgt ook op dit gebied voor de beste gebruikservaring. 

Samenwerken op afstand 

Glasvezel is eveneens de juiste keuze voor organisaties met meerdere vestigingen. Wanneer die onderling veel data uitwisselen is het wel prettig als dat snel en efficiënt gebeurt. Met een glasvezelverbinding verloopt dat vlekkeloos. Je profiteert van de hoogste up- en downloadsnelheden en de beste beschikbaarheid. Vestigingen kunnen zo optimaal met elkaar samenwerken.

Toekomstige groei van je IT 

Bij groei van je organisatie kunnen ook je IT-behoeften veranderen. Hoe meer werkplekken en apps bijvoorbeeld, hoe hoger het dataverbruik. Ook dan wil je gewoon zorgeloos van je internetverbinding gebruik kunnen maken. Met het modulair opgebouwde en schaalbare glasvezel is dat, je raadt het al, geen probleem. Glasvezel is daarmee de toekomstbestendige oplossing voor iedere organisatie.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL internet

  • Ruime keuze in type verbindingen, overboekingen, SLA’s
  • Scherpe tarieven
  • Geschikt voor realtime toepassingen
  • Hoge dekkingsgraad
  • Volledig beheerd (indien gewenst)