< p>

In 5 stappen naar een hosted telefonie-oplossing

02-07-2019

De dag dat er een einde komt aan ISDN 1/2 komt steeds dichterbij. Het is dan ook hoog tijd om over te stappen naar een hosted telefonie-oplossing. Maar hoe doe je dat? Waar moet je zoal op letten? Geen paniek, overstapen is niet moeilijk. Door de volgende 5 punten aan te houden profiteer ook jij snel van de vele voordelen van deze toekomstbestendige telefonievorm. 

Overstappen op hosted telefonie

Stap 1: stel een plan van aanpak op 

Met hosted telefonie verhuist je telefooncentrale naar de cloud. Je telefonie wordt daardoor in verregaande mate gedigitaliseerd. Het vormgeven, aanleggen en installeren kan daarom wat tijd in beslag nemen. Maak daarom van tevoren een planning, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Stap 2: bepaal de gewenste functionaliteiten 

Hosted telefonie biedt veel meer functionaliteiten en mogelijkheden dan traditionele telefonie. Dat wil echter niet zeggen dat je al die functionaliteiten meteen wilt of moet gebruiken. Bespreek samen met je collega’s welke functionaliteiten jullie willen benutten. Door de behoeften met elkaar af te stemmen kom je snel tot de beste oplossing. Opschakelen kan later natuurlijk altijd nog. 

Stap 3: kijk welke hardware je nodig hebt 

Doordat hosted telefonie digitaal verloopt kan de belasting op je bedrijfsnetwerk toenemen. Je IT moet dat natuurlijk wel aankunnen. Controleer daarom vooraf of je IT up-to-date is, en of er eventueel aanpassingen nodig zijn. Het is natuurlijk altijd verstandig om hier specialistisch advies over in te winnen. 

Stap 4: kies de oplossing 

In deze stap kies je de oplossing die het beste past bij je wensen en eisen. Kijk naast de oplossing ook altijd even naar de randvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het kostenmodel, de looptijd, serviceverlening en andere zaken; belangrijke zaken die veel invloed hebben op het gebruik en de succesvolle inzet van de oplossing.

Stap 5: oplevering 

Na het doorlopen van de 4 voorgaande stappen is het tijd voor de overstap. Natuurlijk wil je dat de bereikbaarheid en productiviteit van je medewerkers er zo min mogelijk onder te lijden heeft. Plan de migratie daarom nauwkeurig in. Zo minimaliseer je de gevolgen van de overstap en komt de continuiteit niet in het geding.

Hulp of advies nodig?

Heb je bij één van bovenstaande stappen hulp of advies nodig? Of wil je liever het hele traject direct onderbrengen bij een specialist? Neem dan contact met ons op. Eén van onze telefonie adviseurs helpt je graag verder.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL telefonie

  • Beter bereikbaar, op kantoor en onderweg
  • Besparen op gespreks- en abonnementskosten
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Inclusief beheer, onderhoud en support
  • Flexibel in omvang en functionaliteit