< p>

5 redenen om te kiezen voor Software-as-a-Service

06-09-2019

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun software via een abonnementsvorm af te nemen. Denk hierbij aan oplossingen zoals Office 365 en de crm-oplossingen van Salesforce, die volledig in de cloud draaien. Dit wordt ook wel ‘Software as-a-Service’ (SaaS) genoemd. Deze vorm van gebruik biedt bedrijven veel zakelijk voordeel, zoals flexibiliteit, mobiliteit en kostenbesparing. We geven je 5 redenen om te kiezen voor Software-as-a-Service.

SaaS

SaaS bespaart kosten

Een belangrijk kenmerk van SaaS is dat er geen aanschaf van kostbare softwarepakketten benodigd is. In plaats van fysieke pakketten wordt de dienst volledig online afgenomen, bijvoorbeeld op maandelijkse basis. Gebruikers betalen dus alleen voor het daadwerkelijke gebruik van de dienst. Onderhoud, zoals upgrades en beveiliging, is bij de maandelijkse kosten inbegrepen. Je bedrijf hoeft hier dus zelf niet naar om te kijken.

SaaS maakt mobieler

SaaS-diensten zijn beschikbaar in de vorm van apps. Apps kunnen worden gebruikt vanaf ieder device met een internetverbinding, zoals pc’s, laptops en tablets. De gebruiker is hierdoor niet langer afhankelijk van, bijvoorbeeld, een vaste werkplek. Hij kan hierdoor altijd en overal gebruikmaken van de functionaliteiten. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit.

SaaS is schaalbaar

SaaS-diensten zijn eenvoudig op en af te schalen, in lijn met de ontwikkelingen binnen je bedrijf. Licenties kunnen per gebruiker worden afgenomen en weer worden ingetrokken. Zo betalen bedrijven nooit te veel. Daarnaast hebben zij voortdurend inzicht in de totale kosten en het aantal afnemers binnen het bedrijf.

SaaS maakt opslag veiliger

SaaS-diensten slaan bestanden op in een sterk beveiligde cloud in plaats van op de harde schijf. Hierdoor zijn deze een stuk beter beveiligd tegen ongeoorloofde inzage en hacks. Daarnaast is het zeer eenvoudig om back-ups te maken van bestanden in de cloud. Het risico op verlies wordt hierdoor eveneens een stuk kleiner.

SaaS maakt beheer eenvoudiger

Beheer en onderhoud wordt door de SaaS-provider zelf uitgevoerd op periodieke basis. Deze zorgt ervoor dat de dienst altijd voorzien is van de nieuwste softwareversie en laatste veiligheidsupdates. Je hebt dus niet langer zelf te maken met tijdrovende onderhoudstaken. Hierdoor kun je je richten op de kerntaken en ben je verzekerd van continuïteit.

Meer weten?

Wil je meer weten over SaaS-oplossingen en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Of gebruik je al SaaS, maar ben je benieuwd wat HostedXL te bieden heeft? Neem dan contact met ons op. Eén van onze adviseurs vertelt je graag meer.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL ICT

  • Altijd en overal beschikbaar
  • Incusief beheer, onderhoud en support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen
  • Veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters