< p>

5 redenen om te kiezen voor een managed werkplek

02-04-2019

Als bedrjf kan het lastig en duur zijn om alle werkplekken te beheren. Door de werkplek als dienst af te nemen hoef je je daar geen zorgen om te maken. Werkplekken die door een leverancier worden beheerd, worden ook wel managed werkplekken genoemd. De zakelijke voordelen zijn legio. 

Vaste inzichtelijke kosten 

Per managed werkplek betaal je een vast maandelijks bedrag. In dat bedrag zijn alle onderdelen en werkzaamheden begrepen. Managed werkplekken zijn vaak maandelijks opzegbaar, zodat je alleen betaalt voor wat je echt gebruikt. Je hoeft dus zelf niet meer te investeren in dure werkplekonderdelen. Dat leidt tot een gunstigere financiële balans en kostenefficiëntie. 

Geen omkijken naar beheer en onderhoud 

Beheer, onderhoud en monitoring van de werkplekken wordt gedaan door één gespecialiseerde leverancier. Dat waarborgt zakelijke continuïteit en dataveiligheid, en is er minder risico op zaken die processen kunnen schaden. Zo kun je gefocust blijven op de kernactiviteiten van je bedrijf. 

Eén aanspreekpunt 

Doordat alles geleverd, onderhouden en beheerd wordt door één gespecialiseerde leverancier behoud je veel meer overzicht over je IT en administratie. Je profiteert van één contract, één factuur en één aanspreekpunt. 

Hogere productiviteit

Managed werkplekken worden vanuit de cloud gehost. Zo hebben je medewerkers altijd toegang tot de mappenstructuur, snelkoppelingen en apps. Hierdoor komt de productiviteit van je medewerkers hoger te liggen, omdat zij de vrijheid hebben om overal in te kunnen loggen en te werken. 

Besparen op het aantal vaste werkplekken 

Met een managed werkplek wordt het aantal vaste werkplekken binnen het bedrijf gereduceerd. Medewerkers worden in staat gesteld mobiel te werken, waardoor er minder noodzaak is voor de vaste werkplek. Hoe minder werkplekken, hoe minder operationele kosten. Bedrijven kunnen al snel flink besparen op het aantal vierkante meters kantoorruimte, catering en nutsvoorzieningen.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Voordelen HostedXL ICT

  • Altijd en overal beschikbaar
  • Incusief beheer, onderhoud en support
  • Vaste maandelijkse kosten, geen onverwachte investeringen
  • Veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters