< p>

Snel internet door de lucht

Straalverbindingen

Ook als er geen glasvezel- of breedbandinfrastructuur in de buurt is kan HostedXL je middels een straalverbinding voorzien van een snelle en betrouwbare internetverbinding.

Straalverbindingen

Een straalverbinding kan tot 75 kilometer overbruggen en wordt eigenlijk alleen beperkt door de kromming van de aarde, er is namelijk altijd een zichtlijn tussen de beide eindpunten nodig. Wanneer er een zichtlijn is behoort een microwave straalverbinding tot de snelste verbindingen. De installatiekosten zijn over een afstand van meer dan 100 meter al lager dan de installatiekosten van glasvezel.

Straalverbindingen zijn leverbaar met een up- en downloadsnelheid tot 100 Mb/s.

Buitengebieden

Straalverbindingen worden vaak gebruikt voor bedrijventerreinen en buitengebieden waar glasvezel kostbaar is om aan te leggen en de afstand naar de wijkcentrale te groot is voor een andere breedbandverbinding. Het is ook ideaal voor de recreatiesector. Vaak zitten campings, jachthavens en bungalowparken in buitengebieden waar weinig infrastructuur voorhanden is. 

Flexibel

Daarnaast kunnen straalverbindingen gebruikt worden om tijdelijke locaties te ontsluiten of voor grote evenementen, die behoefte hebben aan tijdelijk veel bandbreedte voor een periode van enkele dagen tot enkele weken. Het voordeel van een straalverbinding is de snelle opbouwtijd en de mogelijkheid tot het huren van de apparatuur voor korte tijd.

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

  • Ideaal voor gebieden waar geen glasvezel- of breedbandinfrastructuur beschikbaar is
  • Hoge bandbreedte tot 100 Mb/s
  • Korte implementatietijd
  • Flexibel
  • Veilig en betrouwbaar
  • Vast maandbedrag, zonder databundel en zonder datalimiet