< p>

Alle vestigingen in één veilig netwerk

IP-VPN

Wil jij het samenwerken tussen verschillende vestigingen en thuiswerkers bevorderen? Tegenwoordig is het niet altijd meer nodig om in dezelfde ruimte te zitten om goed samen te werken. HostedXL helpt je bij het samenvoegen van verschillende netwerken tot één bedrijfsnetwerk. Dit doen wij door gebruik te maken van IP-VPN. Het is een veelgebruikte manier om meerdere vestigingen en thuiswerkers te verbinden tot één centraal bedrijfsnetwerk. Dit netwerk wordt niet gerealiseerd over het publieke internet, maar over een gesloten en beveiligd netwerk.

Veilig en stabiel

Met een IP-VPN koppel je meerdere vestigingen en/of eventuele thuiswerkers veilig aan elkaar in een besloten Virtual Private Network. Hierdoor ontstaat er één betrouwbaar, kosteneffectief communicatienetwerk voor data en spraak (VoIP).

Deze verbindingen lopen volledig buiten het publieke internet om en zijn dus zeer geschikt voor het vervoer van vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Op basis van MPLS-technologie maakt IP-VPN gebruik van een landelijk dekkend IP-netwerk waarmee een klantspecifiek VPN wordt opgezet. Via dit besloten netwerk is het mogelijk dat alle vestigingen en thuiswerkers onderling met elkaar communiceren (any-to-any netwerk) en is bij uitstek geschikt voor integratie van spraak en data in uw bedrijfsnetwerk.

Schaalbaar

Binnen het IP-VPN portfolio kan gekozen worden uit een aantal verschillende aansluitvormen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk op basis van glasvezel of VDSL.

Door de schaalbaarheid kun je de kosten voor je netwerk afstemmen op je wensen. IP-VPN is beschikbaar in verschillende kwaliteitsniveaus. Zo kun je eisen ten aanzien van kwaliteit van de verschillende diensten en toepassingen binnen je netwerk optimaal inrichten.

Het verschil tussen VPN en IP-VPN

De afkorting VPN staat voor Virtual Private Netwerk. Deze oplossing maakt gebruik van bestaande netwerken en zorgt ervoor dat de toegang beperkt is. Diverse locaties worden gekoppeld en resulteren in een eigen en afgesloten veilig netwerk. Een VPN verbinding maakt gebruik van een openbare gateway. Dit heeft het risico dat deze verbinding niet voldoende beveiligd is tegen eventuele DDOS (Distributed Denial of Service) aanvallen. Bij een dergelijke aanval kunnen jouw systemen volledig offline gehaald worden.

Met een IP-VPN oplossing worden er uit losse bedrijfsnetwerken een hoogwaardig, beveiligd bedrijfsnetwerk op basis van het IP-protocol gecreëerd. Op deze manier kunnen gebruikers veilig met elkaar samenwerken, zonder dat zij op dezelfde locatie aanwezig zijn. Een IP-VPN maakt gebruik van een beveiligd netwerk en niet van het openbare netwerk. Hierdoor zou een DDOS aanval bij het gebruiken van een IP-VPN netwerk niets uitmaken en behoed je dat jouw systemen offline gehaald worden.

Ben je toe aan veilig en betrouwbaar netwerk?

Heb je een vraag voor ons?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

  • Eén betrouwbaar en besloten netwerk;
  • Scherpe tarieven;
  • Ruime keuze in type verbindingen, overboekingen en SLA’s;
  • Volledig beheerd (indien gewenst).